Begeleiding bij rouw
Iedereen komt wel eens met rouw in aanraking. Soms omdat iemand in je omgeving rouwt maar soms ook omdat het jezelf overkomt. Er zijn verschillende soorten rouw. Maar rouw heeft altijd te maken met ‘iets verliezen’.
Bij rouw denken we vaak aan het verlies van een iemand die dicht bij je staat zoals opa, oma, vader, moeder, broer of zus. Soms word je ook overvallen van rouwgevoelens van iemand die verder van je weg lijkt te staan. Dit kan je dan onverwachts erg uit balans brengen.
Rouw bij het verlies van een kind is enorm zwaar. Het hoort niet zo te gaan. Rouw bij verlies van een ouder is misschien wel natuurlijk maar even goed zwaar. De rolpatronen in het gezin veranderen.
Verschillende soorten rouw
Een ander soort rouw is het verliezen van een collega. Niet omdat die collega overlijdt maar omdat die collega ergens anders gaat werken of stopt met werken. Dit verlies kan verschillende effecten op jou hebben. Je ervaart letterlijk een gemis.
Ook kun je rouwen omdat je je baan verliest. Je wordt dan overvallen door allerlei emoties. Je gaat jezelf vragen stellen zoals: Wie ben ik nu nog zonder baan? Dit soort rouw wordt vaak over het hoofd gezien.
De aandacht gaat snel naar het zoeken van een nieuwe baan. Je solliciteert en wordt keer op keer afgewezen. Je gesprekspartner ziet iemand in rouw. Als je aandacht aan je rouwfase besteedt dan zal je merken dat je voor een werkgever een meer interessante gesprekspartner bent.
Contact met ons
Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem gerust even contact met ons op.
Helmi✔ Individuele therapie |
May✔ Gezinstherapie |
Susanne Als coach, (relatie) therapeut en counselor heb ik ruime ervaring in het begeleiden van individuen en partners. Ik begeleid mensen die vastgelopen zijn in hun persoonlijke leven en/of hun professionele bestaan. Ik werk met EMDR, ACT, Mindfulness, Cognitieve Gedragstherapie (RET), contextuele therapie, stoelenwerk. |