Hypnotherapie

Therapie Helmond

Hypnotherapie Helmond

Van oudsher is hypnotherapie een medische specialisatie, die werd toegepast bij pijnbestrijding zoals opereren onder hypnose zonder narcosemiddelen en pijnloos bevallen.

Heden ten dage is hypnotherapie niet meer weg te denken in de behandeling van psychosomatische klachten, angst- en trauma gerelateerde problematiek. Maar ook voor prestatieverbetering en persoonlijke groei.

Hypnotherapie is een veel gebruikte therapievorm voor allerlei klachten van psychische en lichamelijke aard.

Het gebruik van trance is de basis van deze therapie. Hypnotherapie is ook bij uitstek geschikt om goede prestaties verder te verbeteren zoals bijvoorbeeld bij topsport of in je werk.

Iedereen heeft wel eens een vorm van trance ervaren. Bijvoorbeeld als je auto aan het rijden bent en ineens verder bent dan je dacht. Dan heb je waarschijnlijk een stukje in trance gereden.


Hypnotherapie

Hypnotische trance

Hypnotische trance is een hele natuurlijke bewustzijnstoestand. Veel van onze problemen zitten in onszelf. Door trance kun je jezelf naar binnen richten en oorzaken opsporen en direct oplossingen vinden.

Tijdens hypnose is er altijd een wakker deel wat de controle houdt over jezelf. Er gebeuren geen dingen zie je niet wilt.

We zetten hypnotherapie in, zodat je snel en gemakkelijk toegang krijgt tot je eigen onbewuste. Soms kom je op bewustzijn gebied niet daar waar je moet zijn om aan te pakken wat aangepakt dient te worden.

Door het gebruik van trance gaat in jou het deurtje naar jouw onbewuste open, een onbewuste wat we allemaal hebben. Denk maar eens aan die keren dat je mijmert of helemaal opgaat in een film of boek. Van wat wij doen en laten komt 90% uit ons onderbewuste, 10% is cognitief en bewust. Je kunt je de enorme rijkdom aan mogelijkheden in het onderbewuste meteen voorstellen. De hypnotherapeut ondersteunt en stuurt het proces.


Kortdurend en effectief

Er bestaan binnen de hypnotherapie veel trancetechnieken zoals regressie, NLP (Neurolinguïstisch programmeren), imaginatie, autogene training, zelfhypnose, enzovoort. Hypnotherapie is zowel een op zichzelf staande behandelmethode als een waardevolle ondersteuning voor de reguliere en complementaire geneeskunde.

Hypnotherapie wordt gebruikt binnen de kortdurende therapievormen (gemiddeld 5 tot 15 sessies). Heel vaak is er al na enkele sessies een grote verbetering te merken. Bij bepaalde geïsoleerde problemen kan soms volstaan worden met één sessie wat laat zien hoe belangrijk het gericht gebruik van de onbewuste mogelijkheden kan zijn. Kortom, laat je verrassen!

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.


Therapie Helmond
Helmond
✔ Individuele therapie & Relatietherapie
✔ Loopbaancoaching

Als coach, (relatie) therapeut en counselor heb ik ruime ervaring in het begeleiden van individuen en partners.

Ik heb de opleiding tot psychosociaal counselor afgerond en blijf daarnaast regelmatig cursussen en trainingen volgen. Ik ben aangesloten bij de NFG en de RBCZ.

Meer over Bernadette
Contact met Bernadette


Therapie Helmond Therapie Someren-Asten Therapeut Susanne - regio Helmond
therapie helmond Psycholoog Helmond
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 4 reviews
therapie helmond Therapie bij Helmi
Balisboom 24
5715 BZ Lierop
therapie someren asten Therapie bij May
Kluisstraat 46
5724 AE Ommel
therapie helmond Therapie bij Susanne
Bosrand 1
5737 SE Lieshout
Ik ben ook aangesloten bij:

Therapiepsycholoog.com Relatietherapeuten.net
Top